Előfizetői tartalom

Bejelentették: Nagy-Britanniában képeznek ki ukrán katonákat

Portfolio
Nagy-Britannia hadserege a Krím 2014-es annektálása óta képezi ki az ukrán erőket Ukrajna területén, azonban februárban kivonták őket, hogy elkerüljék a közvetlen konfliktust az orosz erőkkel és annak lehetőségét, hogy a NATO-t is bevonják a konfliktusba. A brit kormány most arról számolt be, hogy a támogatást Nagy-Britanniában folytatják, amelynek keretében egy kis létszámú ukrán egység érkezik a szigetországba.

Az orosz invázió kezdete óta először képeznek ki kis létszámú ukrán katonákat Nagy-Britanniában, mivel Boris Johnson miniszterelnök fokozza katonai támogatását, hogy segítse Ukrajnát a szomszédja elleni harcban. A csapatok ebben a hónapban kezdték meg a kiképzést a Nagy-Britannia által adományozott páncélozott járőrjárművekkel - közölte Johnson szóvivője a Reuters...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés