Előfizetői tartalom

Egyre nő a nyomás az ukrán kibervédelmen: taktikát váltanak

Portfolio
A háború kezdete óta az ország infrastruktúrája elleni kibertámadások gyakoriság is folyamatosan növekszik Ukrajnában. A légicsapások és a szárazföldi hadműveletek által okozott károk mérséklése, és a normális működés lehetőségek szerinti fenntartása mellett, az ukránoknak a folyamatos kiberhadviselésre is készen kell állniuk. A biztonság növelése érdekében most egy kriptográfia elvén működő fizikai biztonsági kulcsot osztanak szét az alapvető szolgáltatásokban dolgozók és a kormányzati szereplők között.

A fenyegetés kivédése érdekében a hatóságok egy fizikai biztonsági kulcsot is üzembe helyeztek. Ezek olyan kisméretű hordozható eszközök, amelyekkel a kormányzati szereplők a fokozottan védett rendszerekhez férhetnek hozzá, ezzel egy újabb biztonsági réteggel ellátva azokat. Ukrajna most adja ki a kulcsokat a lehető legtöbb kormányzati szervnek - mondta Olekszandr Potii...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái