Előfizetői tartalom

Az orosz hírszerzés szerint Lengyelország katonákat akar küldeni Ukrajnába

Portfolio
Azt állítja az orosz külföldi hírszerzés (SzVR) vezetője, Szergej Naruskin az orosz médiának, hogy Lengyelország hamarosan katonákat fog küldeni Ukrajnába békefenntartói feladatok kivitelezésére. Naruskin azzal vádolja meg Lengyelországot, hogy a misszióval titokban ukrán területek elcsatolását készítik elő. Az utóbbi állítás biztosan hitelromboló dezinformáció, de az előbbinek lehet valóságalapja.

Lengyelország először márciusban jelezte, hogy békefenntartó missziót szeretnének indítani Ukrajnába, melyet a NATO-tagállamok többsége akkor nem támogatott. Azóta nem hallani a projekttel kapcsolatosan semmilyen új információt. Kapcsolódó cikkünk 2022. 03. 18. Lengyelország hivatalosan is fegyveres békefenntartókat küldene Ukrajnába Az orosz SzVR vezetője most azt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés