Előfizetői tartalom

Brit külügy: hibát követtünk el Ukrajnával kapcsolatosan

MTI
|
Portfolio
A brit külügyminiszter szerint a nemzetközi közösségnek el kell érnie, hogy az orosz haderő Ukrajna egész területéről kiszoruljon. Hozzátette: további fegyvereket kell gyártani Ukrajna számára, illetve a nyugati országokkal közösen dolgoznak egy új Marshall-terv összeállításán is Ukrajna számára. Arról is beszélt, hogy szerinte hibát követett el a világ azzal, hogy nem tett eleget az orosz invázió elhárításáért.

Liz Truss, aki a londoni City polgármesteri rezidenciáján - Mansion House - szerda este rendezett politikai fórumon szólalt fel, kijelentette: az ukrajnai háború "mindenki háborúja", mivel Ukrajna győzelme mindenki számára stratégiai fontosságú. Hozzátette: fel kell futtatni a nehézfegyverek, a harckocsik, a harci repülőgépek gyártását, és el kell érni, hogy Vlagyimir Putyin...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés