Előfizetői tartalom

5 ok, amiért Vlagyimir Putyin hétfőn bejelentheti Oroszország győzelmét

Teljesen eltérő várakozásokat közöltek a nyugati országok hírszerzési tisztségviselői arról, hogy mire készül Vlagyimir Putyin elnök május 9-én, a náci Németország felett aratott győzelmi napi ünnepségen; nagyjából csak arról van konszenzus, hogy az orosz vezető valamilyen nagy bejelentést tesz majd az ukrajnai háborúval kapcsolatosan. Az egyik elmélet az, hogy Putyin elnök azt jelenti be, hogy „sikerrel zárultak Ukrajnában a különleges műveletek” és „győzelmet aratott az orosz haderő a nácizmus felett.” Talán jelen állás szerint ez az egyik legvalószínűbb forgatókönyv, összeszedtük, hogy miért.

1. Fenntarthatatlan a veszteségek üteme Kiégett orosz katonai teherautók Hosztomelnél. Fotó: Mykhaylo Palinchak/SOPA Images/LightRocket via Getty Images Egyedül haditechnikai eszközök terén van értékelhető hitelességű összesítés arról, hogy az orosz haderő milyen veszteségeket szenved Ukrajnában és ez alapján már az a kép rajzolódik ki, hogy nagyon súlyos károk keletkeznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés