kelet-europa-foldgomb-terkep
Globál

Újabb európai háború réme, veszteséges OTP és Elon Musk mesterterve

Portfolio
Szerkesztőségünk egyre több podcasttel jelentkezik hetente, így összefoglaltuk, melyek voltak a hét legérdekesebb, leghallgatottabb podcastjei a Portfolio-n.

Ez lehet Elon Musk célja a Twitter felvásárlásával

Egyre inkább úgy néz ki, hogy a Elon Muskké lesz a Twitter, arról viszont alig hallottunk valamit a világ leggazdagabb emberétől, hogy mit is fog csinálni a platformmal, amitől az szebb, jobb, szabadabb és talán még üzletileg is sikeresebb lehet. Heti podcastünk szerdai adásában az ügy előzményeiről, de még inkább a jövőbeni tervekről és a kockázatokat bőven hordozó tőzsdei vonatkozásokról beszélt Faluvégi Balázs, lapunk részvény rovatának szenior elemzője és Orosz Márton, a műsor házigazdája.

Veszteséges az OTP - még mindig alulértékelt a tőzsdén?

A Portfolio Checklist, lapunk napi podcastjének pénteki adásában az OTP Bank és a Mol negyedéves eredményeiről volt szó, amelyek a bank esetében nem várt veszteséget, az olajtársaság számára viszont kiemelkedő eredményt hoztak. A banki veszteség okairól, az egyébként pozitív top-line adatokról, valamint a Mol eredményeiről és kilátásairól Nagy Viktort, a Portfolio Részvény rovatának vezető elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében is az OTP-vel foglalkoztunk, Le Phuong Hai Thanh-t, a Concorde Értékpapírt Zrt. elemzési üzletágvezetőjét egyebek mellett arról kérdeztük, hogy hogyan reagáltak a befektetők a bank negyedéves eredményeire, de szóba került még az OTP Bank 14 300 forintos célára is a Concorde-nál, amely alapján jelentősen alulértékelt a pénzintézet a tőzsdén.

Drágább lett kiszállni a magyar állampapírból, amit megevett az infláció

Napi podcastünk csütörtöki adásának első részében Árgyelán Ágnest, a Portfolio Pénzügy rovatának elemzőjét kérdeztük arról, hogy miért változtat a Magyar Államkincstár a korábbi szuperállampapír, a MÁP+ visszavásárlási árfolyamán, és mindez hogyan hat azokra, akik eladnák korábban vásárolt államkötvényeiket. A podcast második részében a tegnapi Fed kamatdöntő ülésével foglalkoztunk, mivel 22 éve nem volt akkora emelés a dollár irányadó kamatában, mint most. A témával kapcsolatban Zsoldos Ákos, a Portfolio Makrogazdasági rovatának elemzője volt a vendégünk.

Újabb háború jöhet Európában? - Egymást gyanúsítja a Nyugat és Oroszország

A Portfolio Checklist hétfői adásának első részében Futó Pétert, a Portfolio Ingatlan divíziójának elemzőjét kérdeztük arról, hogy mikor járunk jobban, ha új vagy ha használt ingatlant vásárolunk, ugyanis jelentős mértékben nyílt az olló a használt- és újlakás-árak között. A podcast második részében Huszák Dániel, a Portfolio Globál rovatának elemzője volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy folyamatosan növekszik annak a kockázata, hogy az ukrajnai háború átgyűrűzik Moldovába is, melynek szakadár, Dnyeszteren túli régiójában már régóta orosz katonák állomásoznak.

Soha nem látott összegben vettek fel lakáshitelt a magyarok

A Checklist keddi adásának első részében Palkó Istvánt, a Portfolio Pénzügy rovatának vezető elemzőjét kérdeztük arról, hogy mi áll a lakáshitelpiac növekedése mögött. A KSH friss, 2021-es adatai szerint továbbra is magas, 69% a használt lakás vásárlásra felvett hitelek aránya, a felújításra, bővítésre felvett hitelek aránya pedig megduplázódott.

Ha nem szeretnél lemaradni új adásainkról, kövesd a Portfolio szerkesztőségének podcast csatornáit!

antony-blinken-pekka-haavisto-washington

Holdblog Nem kell a techpapír

Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az időszak, hogy újra...

2022. május 31.
Financial IT 2022
2022. június 8.
Portfolio Property X 2022
2022. június 1.
Portfolio Digital Transformation 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Private Banking támogatási és advisory vezető

Private Banking támogatási és advisory vezető
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
brit-mlrs-defend-europe-hadgyakorlat-lettorszag