Előfizetői tartalom

Hihetetlen tervvel állt elő Trump, de sikerült lebeszélni

Portfolio
Mark Esper volt amerikai védelmi miniszter szerint Donald Trump egykori amerikai elnök azt javasolta, hogy lőjenek rakétákat Mexikó területére az ottani drogkartellek ellen. Esper azt is elmondta, hogy amikor visszautasította az ötletet, Trump így reagált: "Senki sem tudná meg, hogy mi voltunk" - számolt be az amerikai CBS, amelynek Esper minap interjút is adott.

Mark Esper elmondása szerint az akkor elnökként szolgáló Trump több alkalommal is beszélt a Mexikó terültén végrehajtandó rakétacsapások ötletéről, mire az akkori védelmi miniszter így reagált egy magánbeszélgetés során: Elnök úr, tudja, megértem az indítékot. Mi... mi ezt nem tehetjük. Ez sérti a nemzetközi jogot. Szörnyű lenne a déli szomszédainknak. Tudja, ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés