Előfizetői tartalom

Megint meglepte a világot Vlagyimir Putyin – Vajon mire készül most Ukrajnában?

Az elmúlt napokban rengeteg spekuláció zajlott arról, vajon mit fog bejelenteni Vlagyimir Putyin orosz elnök május 9-én, amikor Moszkvában hatalmas katonai parádéval ünneplik a Győzelem Napját, a Szovjetunió náci Németország fölötti győzelmének emléknapját. Hivatalosan hadat üzen Putyin Ukrajnának? Hadiállapotot és teljes mozgósítást rendel el? Bejelenti az Ukrajna fölötti győzelmet? Esetleg ezek valamilyen kombinációjával rukkol elő? Hétfő délelőtt az orosz elnök megtartotta beszédét, de nagy bejelentés nem történt. Úgy tűnik, minden folytatódik úgy, ahogy eddig.

Ez volt a beszédben Elemzők és tisztviselők rengeteg találgatással álltak elő május 9-ét megelőzően, hogy vajon mit jelent be Putyin a Győzelem napi katonai parádén. Egyvalamiben volt csak konszenzus: valamilyen nagy bejelentés várható az orosz elnöktől. Ehhez képest a beszéd a már ismert általánosságokat tartalmazta: a II. világháborús küzdelem és a mostani ukrajnai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés