Előfizetői tartalom

Az Európai Unió fizetheti ki Ukrajna újjáépítési költségeinek nagy részét

Portfolio
Ukrajnának euró százmilliárdokra, ha nem ezermilliárdokra lesz szüksége az újjáépítéshez, ha vége a háborúnak, az Európai Unió vezető tisztségviselői pedig nagyvonalúan segíteni akarnak nekik. Miközben Valdis Dombrovskis EB ügyvezető alelnök úgy látja, az EU-nak kell állnia a költségek nagy részét, Werner Hoyer, az EIB elnöke úgy látja, nem szabad csupán az unió adófizetőinek nyakába rakni ezt a terhet.

Ukrajnának 500-600 milliárd euróra lesz szüksége az újjáépítéshez, az Európai Unió „nagy részét” állja majd a költségeknek – mondta Valdis Dombrovskis, az európai bizottság ügyvezető alelnöke a Politico cikke szerint. Dombrovskis arról is beszélt, hogy összekötik majd az anyagi támogatást azokkal a strukturális reformokkal, melyet Ukrajnának véghez kell vinnie...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés