Előfizetői tartalom

Elmondta az amerikai tábornok, milyen fenyegetést lát

MTI
Washington szerint a közel-keleti térséget leginkább Irán destabilizálja, és az Egyesült Államok nem csupán a síita állam rakétaprogramja miatt aggódik - jelentette ki az Egyesült Államok közel-keleti és közép-ázsiai műveleteit irányító Középső Parancsnokság (Centcom) új vezetője az al-Arabíja szaúdi hírtelevíziónak adott, csütörtökön közzétett interjújában.

Az Egyesült Államok nem tűrne egy nukleáris Iránt, ám a vele kapcsolatos aggodalmaink ennél sokrétűbbek - fogalmazott Erik Kurilla tábornok, példaként említve a Teherán által támogatott, a térség több régiójában aktív milíciákat, s hangsúlyozta: a Centcom szembenéz a szerinte Irán jelentette fenyegetéssel. A tábornok leszögezte: Washington számára rendkívül fontos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés