Előfizetői tartalom

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

Portfolio
Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter azonnali tűzszünetre szólította fel Oroszországot Ukrajnában, amikor pénteken telefonon beszélt orosz kollégájával, Szergej Sojgu orosz miniszterrel - közölte a Pentagon a Reuters beszámolója szerint. Az amerikai védelmi miniszter először beszélt az orosz védelmi miniszterrel az orosz-ukrán háború kirobbanása óta.

Austin a közel három hónappal ezelőtti invázió kezdete óta többször is megpróbált tárgyalni Sojguval, de eddig sikertelenül. Egy névtelenséget kérő amerikai tisztviselő elmondta, hogy a hívás, amelyet Austin kezdeményezett, körülbelül egy órán át tartott, de nem oldott meg semmilyen konkrét kérdést, és nem vezetett közvetlen változásokhoz abban, amit az oroszok lépnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés