Előfizetői tartalom

Súlyos bajok lehetnek a logisztikával, ha már komplett szakadár alakulatokat fegyvereznek fel Moszin puskákkal

Portfolio
Úgy tűnik, már nem csupán egy-két második világháborús nosztalgiában úszó szakadár mesterlövész használ Moszin puskákat az ukrajnai háborúban, hanem komplett alakulatokat szerelnek fel távcső nélküli, forgó-tolózáras puskákkal. Az ilyen fegyverek alacsony tűzgyorsaságuk miatt jelentős hátrányban vannak a modernebb félautomata, automata fegyverekhez képest, főleg városi harcokban.

Több ukrajnai háborúval foglalkozó Twitter-fiókon is kering egy felvétel, melyen az látható, hogy kelet-ukrajnai oroszajkú szakadár harcosok egy komplett lövészraja második világháborús (vagy annál régebbi) Moszin forgó-tolózáras ismétlőpuskákkal van felszerelve. Amazes me that they don’t give some older AK to reservists pic.twitter.com/le4yydigDG— ZOKA (@200_zoka)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés