FONTOS Itt a kormánydöntése az üzemanyagárak szabályozásáról
 
Előfizetői tartalom

Így reagált a semleges Ausztria és Svájc a finn és svéd NATO-csatlakozási szándékra

Portfolio
Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter bejelentette, Ausztria – szemben a katonailag eddig szintén semleges Finnországgal és Svédországgal – nem tervezi, hogy csatlakozik a NATO-hoz – írja a Reuters. Svájc ugyancsak nem tervezi a csatlakozást, de szorosabbra vonná együttműködését a katonai szövetséggel.

A helyzet számunkra kicsit máshogy néz ki – mondta az osztrák külügyminiszter a német Deutschlandfunknak adott interjújában. Szerinte ugyanis az osztrákok többsége továbbra is a katonai semlegesség mellett foglal állást, annak ellenére, hogy az ukrajnai háború az országtól nem messze zajlik. Schallenberg elmondta, Ausztria ugyanakkor szolidáris, a konfliktusban Ukrajna oldalán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés