Előfizetői tartalom

Lezárult Pintér Sándor parlamenti meghallgatása - Itt vannak a legfontosabb infók

Portfolio
Elkezdődött ma 10 órakor a Honvédelmi és rendészeti bizottság ülése a Parlamentben. Az eseményen Pintér Sándor belügyminiszter-jelöltet hallgatták meg első körben. Később sor kerül Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterjelölti meghallgatására is.      A meghallgatáson elhangzott fontosabb kijelentések: 1. Tervben van a rendvédelmi, katasztrófavédelmi, egyéb állami dolgozók illetmény-emelése, de még nincs végleges döntés ennek pontos mértékéről. 2. Nem tart Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt tömeges leszerelésről a rendvédelmi dolgozók körében.  3. A döntéshozatali struktúra felgyorsítását szolgálja a titkosszolgálati, kibervédelmi szervezetek elkerülése a belügyminisztériumtól. 4. Oktatási és egészségügyi területen tudományos testületek segítik majd a belügyminisztériumot a döntéshozatalban.  5. Nem lesz egyelőre önálló határőrség, állatrendőrség, viszont az ukrajnai háború miatt újfajta kihívások érkezhetnek a magyar határra. A meghallgatás végén Pintér Sándort 6 támogató és 2 tartózkodó szavazat mellett támogatásáról biztosította a szakbizottság.

2022. május 18. 11:27 Tudományos tanácsok Tudományos tanácsok létrehozását tervezik oktatási és egészségügyi területeken – mondta Pintér Sándor. Ezek a szakemberekből álló testületek a döntéshozatalt fogják segíteni. 2022....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái