Előfizetői tartalom

Országos botrány van Oroszországban egy finn zászló miatt – Ez tényleg az, aminek látszik?

Portfolio
Hatalmas, tömeges felháborodás van Oroszország és a nyugat orosz-szimpatizáns közösségi felületein a finn légierő egyik zászlója miatt, melyen egy horogkereszt látható. A jelkép vélhetően újabb fejezetet nyit majd a Kreml (félhivatalos) kommunikációjában, mellyel ismét a nyugati országok állítólagos nácizmusának fenyegetését akarják felnagyítani. Pedig a finn kultúrában a horogkereszt bőven az NSDAP előretörése előtt is fontos szerepet foglalt el, a jelkép használata nem összeköthető a nácik horogkeresztjével, ráadásul a finn légierő 2020-ban eltávolította a jelképet a kifogásolt zászlóból.

Hatalmas felháborodás robbant ki a napokban orosz és oroszbarát közösségi oldalakon, miután elkezdett keringeni felületeken egy kép a finn légierő egyik zászlójáról, melyen egy horogkereszt látható. A posztok röviddel azután kerültek fel, hogy Finnország bejelentette NATO csatlakozási szándékát. Konkrétan erről a zászlóról van szó: Forrás: Wikimedia Commons A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés