Előfizetői tartalom

George Bush: egy ember döntése miatt indokolatlan és brutális invázió indult Irak ellen

Portfolio
Már-már szürreálisnak mondható bakit követett el tegnap George W. Bush volt amerikai elnök, amikor egy konferencián beszélt. Miközben Oroszország autoriter rendszeréről és a Putyin-kormány döntéseiről, köztük Ukrajna megtámadásáról értekezett, azt mondta, hogy „egy ember döntése miatt indokolatlan és brutális invázió indult Irak ellen.” Szinte azonnal korrigálta, hogy Irak helyett Ukrajnát akart mondani, de elképesztő irónia van így is a kijelentésben.

George W. Bush volt amerikai elnök tegnap beszédet tartott egy konferencián, melyben hosszasan kritizálta Oroszországot és annak autoriter rendszerét, valamint az ukrajnai háborút. Mint ismert, az Egyesült Államokban kétpárti konszenzus van az orosz invázió elítéléséről és Ukrajna támogatásáról. A beszéd legérdekesebb része a szokásos politikai sallangok mellett az volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés