Előfizetői tartalom

Mi az a Popasznaja-virág és miért örülnek neki ennyire az oroszok?

Portfolio
„Popasznaja-virág” – így emlegetik az orosz bloggerek, közösségi oldalak azt az offenzívát, melyet az orosz haderő a Luhanszk-megyében található Popaszna környékén folytat, eddig úgy tűnik, kifejezetten sikeresen. Május közepére az orosz haderő elfoglalta a várost, most pedig több irányba is támadást indítottak a térségben, hogy bekerítsék az ukrán fegyveres erők megerősített állásait Luhanszkban.

Miután Kijevet és Harkivot is feladták az oroszok, most úgy néz ki, Ukrajna keleti részében lendületet kapott az offenzíva. Mariupol 82 nap után végleg elesett, Luhanszk megyében pedig koncentrált támadás indult a még mindig ukrán kézen lévő települések elfoglalására. Az orosz haderő május közepén elfoglalta Popasznát (oroszul Popasznaja), az elmúlt napokban pedig több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés