Orosz támadás után
Globál

Óvóhelyként használt iskolát ért orosz támadás

MTI
Szerhij Hajdaj, a Donyec-medencei Luhanszk megye kormányzója arról számolt be Telegram üzenetküldő alkalmazáson, hogy újabb orosz tüzérségi támadás érte Szeverodonyeck várost, ahol lövedékek csapódtak be egy óvóhelyként szolgáló iskolába.

A tanintézet több mint kétszáz embernek, köztük sok gyereknek nyújtott menedéket. Három felnőtt a helyszínen életét vesztette. A helyi rendőrség igyekszik másik óvóhelyre átvinni az iskolából az ott tartózkodókat, a kormányzó pedig felszólította a városban maradtakat, hogy ne hagyják el az óvóhelyeket.

Rakétacsapás érte pénteken Ukrajnában, a kijevi régiótól nyugatra fekvő Zsitomir megyében Malin várost, az eddigi információk szerint hárman sebesültek meg, és komoly károk keletkeztek – közölte videoüzenetben Olekszandr Szitajlo, a település polgármestere. Hozzátette, hogy a támadásban megrongálódott egy infrastrukturális objektum és csaknem száz lakóház. Szavai szerint a helyszínen dolgoznak a mentést végzők és a nyomozócsoport. A szakemberek igyekezek helyreállítani a megszakadt áramellátást az érintett lakónegyedben. Az Ukrajinszka Pravda című lap hozzáfűzte, hogy a reggeli órákban két robbanás történt Zsitomir megyei városban.

Az ukrán légvédelem a szintén nyugat-ukrajnai Lviv megye fölött lelőtt egy orosz rakétát.

Az ország középső részében lévő Poltava megyében Lubni település környékére mérek csapást az orosz csapatok egy infrastrukturális objektumra – hozta nyilvánosságra Dmitro Lunyin, a megyei katonai adminisztráció vezetője, hozzátéve, hogy senki sem sebesült meg.

Az ukrán különleges hadműveleti erők sajtószolgálata közölte, hogy katonáik lőszerrel együtt megsemmisítettek egy orosz tankelhárító csoportot. Azt viszont nem hozták nyilvánosságra, hogy ez hol és mikor történt.

Dmitro Orlov, a keleti országrészben lévő Zaporizzsja megyében orosz megszállás alá került Enerhodar polgármestere közben arról tájékoztatott, hogy tűzoltók kezdtek tüntetést, miután az orosz csapatok elrabolták Vitalij Trojant, a tűzoltó-mentő osztag parancsnokát. A demonstrációt a polgármester szavai szerint az orosz katonák erővel szétkergették, több embert megvertek, és károkat okoztak mentőberendezésekben is.

Katerina Pavlicsenko ukrán belügyminiszter-helyettes arról adott hírt, hogy Kijev megyében egy hónap alatt egy speciális rendőri csoport 13 olyan áldozatot jegyzett fel, akik ellen az orosz katonák szexuális bűncselekményt követtek el. Hozzátette, hogy május 10. óta ilyen különleges rendőrcsoport működik az északkeleti Szumi megyében, és fokozatosan terjesztik ki a hatóságok ez irányú vizsgálataikat Ukrajna más, orosz megszállás alól felszabadított régióira.

Címlapkép: Egy épület orosz támadás után Harkiv megyében. Sofia Bobok/Anadolu Agency via Getty Images

nato-nato-csucs-madrid-2022
pos-terminál bankkártya mobilfizetés
8-as út ösküi csomópont
izrael-jeruzsalem-siratofal
gazprom

Holdblog Ingatlan?! Ne!

Kollegánk, Balásy Zsolt (újra mikrofonnal a kezében!) nyilvánvalóan “Az ember, aki megjósolta az ingatlanpiac...

Holdblog Az új "szentháromság"

A 2008-09-es gazdasági világválság óta - minimális megszakításokkal - egy nagyon egyértelmű “szentháromság”...

Díjmentes online előadás
Mire érdemes figyelni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
nato-nato-csucs-madrid-2022