Ausztrál választások albanese
Globál

A Munkáspárt nyerheti a választást a világ egyik legnagyobb országában

Portfolio
Ugyan még négy helyet meg kell nyerniük az abszolút többségig, minden jel arra mutat, hogy a Munkáspárt alakíthat új kormányt Ausztráliában.

A Munkáspárt válthatja a kormányon a nemzeti-liberális koalíciót Ausztráliában - írja a BBC. Ugyan a pártnak még 4 helyre van szüksége az abszolút többséget biztosító 76 helyhez (az ausztrál képviselőházban 151 képviselő ül), minden jel arra utal, hogy ők alakíthatják majd az új kormányt, ha kell akkor akár koalícióban is (független jelöltekkel vagy kisebb pártokkal).

A Munkáspárt közel 10 év után kerülhet újra kormányra, miután az inkumbens miniszterelnök, Scott Morrison nem tudta újraválasztatni magát. A miniszterelnök már telefonon is elismerte a vereségét a munkáspárti vezetőnek. A Reuters közlése szerint Scott Morrison be is nyújtotta lemondását a liberális párt éléről.

A miniszterelnöki pozíciót Anthony Albanese foglalhatja majd el, aki az első olasz-ausztrál elnöke lesz az országnak. Ausztrália egyik leghosszabb politikai pályafutásával rendelkező politikusa szerint itt az ideje, hogy a parlament tükrözze a „modern Ausztráliát”.

A hamarosan hivatalba lépő munkáspárti politikus Ausztrália ingyenes egészségügyi rendszerének védelmezőjeként, az LMBT közösség szószólójaként, republikánusként és szenvedélyes rögbi-rajongóként lett népszerű.

Címlapkép: Anthony Albanese, az ausztrál Munkáspárt vezetője szavaz a Marrickville Könyvtárban, Grayndler választókörzetben 2022. május 21-én Sydneyben, Ausztráliában. Az ausztrál szövetségi választást május 21-én, szombaton tartják. Fotó: Lisa Maree Williams/Getty Images

bull bear tőzsde
Marija Zaharova
repülőgép
fed épület fed fed fed fed fed
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
ukrán tank ukrajnai háború