joe biden
Globál

Vakcinát ajánlott fel az USA Észak-Koreának, de Kim Dzsongun nem válaszol

Portfolio
Vakcinát ajánlott fel az USA a koronavírussal hivatalosan most először szembesülő Észak-Koreának, a diktatúra azonban egyelőre nem reagált Joe Biden elnök felajánlására.

Joe Biden a BBC szerint közölte: Észak-Korea nem válaszolt az Egyesült Államok Covid vakcinára vonatkozó ajánlatára. Észak-Koreában mostanáig közel 2,5 millió ember betegedett meg a "lázban", és az ország állami médiája szerint országos zárlat van érvényben. A távol-keleti ország valószínűleg különösen sebezhető, hiszen kevés a teszt és gyenge a vakcinaellátás.

Biden egy dél-koreai sajtótájékoztatón jelentette be az ajánlatot: "Vakcinákat ajánlottunk fel, nemcsak Észak-Koreának, hanem Kínának is, és készek vagyunk ezt azonnal teljesíteni" – fogalmazott, hozzátéve: "Nem kaptunk választ".

Az elszigetelt észak-koreai rezsim korábban elutasította a Covax, a globális oltóanyag-megosztó rendszer és Dél-Korea oltóanyag-felajánlásait is. Ehelyett azt állította, hogy a határok lezárásával sikeresen távol tartotta a Covidot az országtól, bár a szakértők szerint a vírus már jó ideje jelen van az országban.

Az állami média olyan gyógymódokat ajánlott, mint a gyógytea, a sós vízzel való gargalizálás és fájdalomcsillapítók, például ibuprofen szedése, míg az ország vezetője, Kim Dzsongun azzal vádolta a tisztviselőket, hogy elszúrták a nemzeti gyógyszerkészletek elosztását.

Kína is küzd a rendkívül fertőző omikron változat okozta fertőzéshullám megfékezéséért, és több tízmillió embert tartanak valamilyen formában zárlat alatt.

Karikó Katalin
Maszk eldobva
Borscs
usa zaszlo
Vízcsap
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
pp tank