amerikai katona zászló
Globál

Tényleg amerikai katonát videóztak Ukrajnában? Itt valami nagyon nem stimmel

Portfolio
Több orosz, oroszbarát forrás is terjeszt egy videót, melyen egy magát amerikai katonának valló férfi látható Ukrajnában, Krivij Rih városában. Az oroszok szerint ez azt bizonyítja: az Egyesült Államok már fegyveresen is beavatkozott Ukrajnában. Bár maga a felvétel hitelesnek tűnik, a férfi szinte biztosan nem amerikai katona.

Az alábbi videót orosz, oroszbarát források terjesztik; az látható rajta, hogy a Dnyepropetrovszk megyében található Krivij Rih városában egy büfében áll sorban egy férfi, aki amerikai katonai gyakorlót visel. A videót készítő ukrán ember azt kérdezi tőle, hogy Kaliforniából származik-e, majd az egyenruhás azt mondja: Los Angelesből jött, hogy az ukrán haderő kiképzését segítse.

Az oroszok szerint ez annak bizonyítéka, hogy az amerikai haderő jelen van Ukrajnában, pedig a férfi szinte biztosan nem amerikai katona.

Kezdve onnan, hogy a „Lopez” felvarrót viselő férfi erősen töri az angolt, az "egyenruhája" sem stimmel: a rajta szereplő zászló nem megfeleltethető annak, amit az amerikai haderő tagjai viselnek a karjukon és rendfokozati jelzője sincsen. Nem is beszélve a baseball-sapkáról, melyet nem engedélyeznek az amerikai haderő belső szabályzatai katonai gyakorló mellé.

A férfi tehát valószínűleg csak egy pózer, aki megpróbált Ukrajnában valamilyen előnyhöz jutni az amerikai gyakorló viselésével (hírnév, kedvezmények, stb.), az oroszok pedig próbálnak propagandát gyártani az „amerikai katona” jelenlétéből Ukrajnában. Ilyen ruhát, felvarrókat nem mellesleg bárki könnyedén vásárolhat offline és az internetről is.

Korábban, a háború előtt egyébként valóban segítették amerikai katonák az ukrán fegyveres erők kiképzését, de ők a háború előtt elhagyták az országot.

Címlapkép: amerikai katonának öltözött fotómodell egy stock képen. A kép értelemszerűen illusztráció. Fotó: Getty Images

Koppenhága lövöldözés
Liszicsanszk
Szmogriadó
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Online előadás
Hol érdemes beszállási pontok után kutatni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
orosz ukrán háború konfliktus zászló ukrajna stock