vlagyimir-putyin-aljakszandr-lukasenka-szocsi-oroszorszag-orosz-ukran-haboru
Globál

Fontos döntés múlik Bidenen, Putyin elleni sikertelen merényletről beszélnek az ukránok

Portfolio
Merényletet kíséreltek meg Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen, állította az Ukrajinszka Pravda hírügynökségnek adott interjújában egy magas rangú ukrán biztonsági tisztviselő. Az orosz haderő komoly offenzívába, brutális bombázásba kezdett több megyében, főként Luhanszkban. Az oroszok ukrán parancsnoki állások, kommunikációs központok megsemmisítéséről számoltak be. A brit hírszerzés jelentést tett arról, hogy az orosz haderő veszteségei már súlyosabbak, mint a szovjet-afgán háború kilenc éve alatt. Mark Milley tábornok elmondta: az amerikai - nem harcoló - csapatok Ukrajnába küldése az Egyesült Államok elnökén múlik.
Az elmúlt órák legfontosabb hírei:
1. Kulcsfontosságú ukrán támaszpontokat bombáztak szét az oroszok.
2. 4 súlyos stratégiai hibát követtek el Putyin tábornokai a brit hírszerzés szerint.
3. Brutális veszteségekről vallott Zelenszkij: naponta 100 ukrán katona elesik a keleti fronton.
4. Elítélték az első orosz háborús bűnöst, élete végéig rácsok mögé kerül a 21 éves katona.
5. Lemondott Oroszország ENSZ-tanácsadója - "súlyos bűncselekménynek" nevezte az Ukrajna elleni inváziót.
6. Merényletet kíséreltek meg Putyin ellen az ukránok szerint.
7. Átfogó támadást indított az orosz haderő Liman település ellen, Donyec megye északi részében.
8. Nyakunkon a globális élelmiszer-válság, Oroszország széttárja a karjait.
9. Fogolycsere keretében hazajutott Ukrajnába az a hatátőr, aki legendásan elküldte a fenébe a Moszkvát.
10. Litvánia, Lettország, Észtország és Szlovákia azt követeli, hogy a nyugati szankciók miatt zárolt orosz vagyont kobozzák el és fordítsák Ukrajna újjáépítésére.
11. Mark Milley tábornok elmondta: az amerikai - nem harcoló - csapatok Ukrajnába küldése az Egyesült Államok elnökén múlik.

Új percről percre közvetítésünk

Szerdai közvetítésünk az ukrajnai háborúról itt olvasható:

Bejelentették: Harpoon-rakétarendszert kap Ukrajna

Harpoon rakétarendszert kap Dániától Ukrajna – írja a Forbes Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter közlésére hivatkozva.

Tovább a cikkhez

A volt NATO-főtitkár vezetésével tanácsadócsoport alakult Ukrajna biztonságának szavatolására

Nemzetközi tanácsadócsoport, alakult amelynek feladata javaslatokat kidolgozni Ukrajna biztonságának szavatolására a jövőben, és amelynek vezetői Anders Fogh Rasmussen volt NATO-főtitkár és Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője.

A csoport megalakulását Jermak jelentette be kedden, a davosi Világgazdasági Fórumon. Jermak hozzáfűzte, hogy a csoportba a biztonsági szféra, a politika és a diplomácia vezető személyiségei, valamint a téma kutató szakértői kapnak meghívást. A Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett bejegyzésében hangsúlyozta, hogy az Ukrajna és a biztonságáért garanciát vállaló országok között jogilag kötelező érvényű megállapodásnak kell létrejönnie, amelyet a garanciát vállaló államok törvényei szerint ratifikálnak. Szükségesnek nevezte, hogy a biztonsági garanciák közül az első helyen Ukrajna saját ellenállóképességeinek bővítése szerepeljen. Jermak szavai szerint ez alapján a garanciát vállaló országoknak "korlátozás és politikailag motivált akadályok nélkül kell ellátniuk Ukrajna fegyveres erőit korszerű hagyományos fegyverekkel és katonai felszerelésekkel".

Kiemelte, hogy Ukrajnának évente nyújtott pénzügyi segítségre is szüksége van mind az ország újjáépítéséhez, mind pedig a védelmi szektorának fejlesztéséhez.

Jermak hangsúlyozta, hogy az Oroszország elleni szankciócsomagoknak legalább az orosz csapatok Ukrajnából történő teljes kivonásáig érvényben kell maradniuk. Ezen felül szerinte lehetővé kell tenni, hogy megelőző szankciók is bevezethetők legyenek egy újabb agresszió valós veszélye esetén. Kifejtette, hogy a garanciáknak ki kell terjedniük Ukrajna politikai és diplomáciai támogatására is, amely "mindenekelőtt az ország mielőbbi európai uniós csatlakozását jelenti".

Kanada húszezer, NATO-szabvány szerinti tüzérségi lövedéket vásárolt Ukrajnának, hogy segítse az országot az orosz invázió elleni védekezésben - jelentette be Anita Anand kanadai védelmi miniszter a CBC kanadai tévécsatorna szerint, amelyet a Jevropejszka Pravda hírportál idézett. A közlés szerint a lőszereket 98 millió kanadai dollárért (27,2 milliárd forint) vásárolták, és hamarosan Ukrajnába szállítják.

Közben Szerhij Hosko, a Donyeck megyei Szvitlodarszk város katonai adminisztrációjának vezetője közölte, hogy az orosz csapatok benyomultak a településre és kitűzték az orosz zászlót a városházára - számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál. A település az ukrán és a szakadár ellenőrzésű területet elválasztó ütközővonal mentén, nagyjából félúton fekszik Donyeck és Luhanszk városok között, mintegy 11 ezren lakják. Hosko szavai szerint orosz katonák járják a város utcáit, és ellenőrzik az ottlakók iratait.

Szerhij Hajdaj Luhanszk megyei kormányzó a Telegramon arról számolt be, hogy az orosz erők támadásaiban kedden öt civil vesztette életét a régióban.

Olekszandr Motuzjanik, a védelmi minisztérium szóvivője egy tévéműsorban kijelentette: az orosz hadsereg intézkedései általánosságban azt jelzik, hogy Oroszország hosszú távú katonai műveletre készül Ukrajnában.

Irina Venegyiktova ukrán főügyész a Facebookon arról tájékoztatott, hogy az ukrán hatóságok azonosítottak öt orosz katonát és a Wagner elnevezésű orosz zsoldoshadseregnek pedig három tagját, akik részt vettek ukrán civilek megkínzásában, valamint a Kijev megyei Motizsin falu vezetőjének és családtagjainak meggyilkolásában. A főügyész hozzátette, hogy ezek a személyek legalább 14 bűncselekmény elkövetésében vettek részt, és mindössze három ember élte túl a kínzásokat.

(MTI)

Aknamentesítették az oroszok Mariupolt

Befejezték az orosz erők által elfoglalt mariupoli kikötő területének aknamentesítését az orosz Fekete-tengeri Flotta tűzszerészei és utászalakulatai - közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.

(MTI)

Kiderült, milyen sors vár az Azovsztal orosz fogságba esett védőire

Nemzetközi ítélőtábla elé fogja állítani az úgynevezett „Donyecki Népköztársaság” az általuk neonácinak nevezett harcosokat, akiket élve foglyul ejtett az orosz haderő és a szakadár milícia az Azovsztalnál történt fegyverletétel után – jelentette be Denisz Pusilin, a „Donyecki Népköztársaság” vezetője.

Tovább a cikkhez

Elmondta Zelenszkij, mikor lesz hajlandó újra tárgyalni az oroszokkal

Ukrajna akkor lesz csak újra hajlandó Oroszországgal tárgyalni, ha visszavonulnak az orosz csapatok a február 24-én indult invázió előtt megszállt területekre – mondta Volodimir Zelenszkij egy japán lapnak adott interjúban, melyet az Ukrainszkaja Pravda szemlézett.

Tovább a cikkhez

Soros György: összeomolhat az emberi civilizáció, ha nem állítjuk meg Vlagyimir Putyint

Harmadik világháborúhoz is vezethet Oroszország Ukrajna elleni inváziója, melyet az emberi civilizáció nem élhet túl – írja Soros György befektető a Project Syndicate hasábjain. A magyar származású üzletember úgy véli, "talán a legjobb és az egyetlen" módja a civilizáció túlélésének, ha megállítja a világ Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Tovább a cikkhez

ENSZ: Sosem volt még annyi menekült a világban, mint most

A konfliktusok, erőszak, emberi jogi sérelmek és üldöztetés elől menekülni kényszerülő emberek száma az ukrajnai háború és más emberei életeket követelő konfliktusok miatt először lépte át a 100 milliós mérföldkövet - közölte hétfőn az ENSZ menekültügyi szervezete.

Tovább a cikkhez

Az ukrán külügy: négy betűvel meg lehet állítani az oroszokat

Négy betűre van szüksége Ukrajnának ahhoz, hogy megállítsák az orosz haderőt és véget vessenek az általuk elkövetett atrocitásoknak: ez a négy betű az MLRS – írja a Twitteren Dimitro Kuleba ukrán külügyminiszter.

Tovább a cikkhez

Kissinger: Ukrajnának fel kellene adnia a területeit a béke érdekében

Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter szerint Ukrajnának el kellene fogadnia, hogy feladja területe egy részét, hogy békeszerződést kössön Oroszországgal, és azonnal véget vessen a most már három hónapja tartó háborúnak.

Tovább a cikkhez

Brutális támadásba lendültek az oroszok, Luhanszk szinte teljesen elesett

Komoly offenzívába kezdett az orosz haderő, hogy teljesen az ellenőrzése alá vonja Luhanszk és Donyec megyét – írja az AFP. A konfliktus negyedik hónapjára az orosz haderő szinte teljesen elfoglalta Luhanszk megyét, már csak néhány települést tartanak az ukrán fegyveres erők– írják.

Tovább a cikkhez

Von der Leyen: Moszkva fegyverként használja az élelmiszert

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden a Moszkvával való tárgyalások megkezdésére szólított fel az orosz tengeri blokád miatt Ukrajnában rekedt búzaexport felszabadítása érdekében.

Tovább a cikkhez

Szomorú jelentés: több legendás élsportoló is meghalt az ukrajnai fronton

Több ukrán élsportoló is életét vesztette az orosz haderővel szemben viselt harcok során – írja az Ukrinform hírportál.

Tovább a cikkhez

Felfedte a lapokat Joe Biden: pusztító háborút is bevállal Amerika egy apró szigetcsoportért

Kelet-ázsiai körútra ment Joe Biden amerikai elnök, amelyen előbb az új, az Egyesült Államokkal szemben elkötelezettebb dél-koreai elnökkel találkozott, majd Japánban folytatta látogatását, ahol találkozott az ország miniszterelnökével, Kisida Fumioval, illetve részt vesz a csendes-óceáni biztonsági megegyezés, a QUAD országainak (Egyesült Államok, Japán, India, Ausztrália) csúcstalálkozóján is. A japán kormányfővel közös sajtótájékoztatóján Bidennek szegezték a kérdést, hogy Amerika fegyverrel is megvédené-e Tajvant, mire az elnök igennel válaszolt. Kijelentése rögtön diplomáciai hullámokat keltett, a Fehér Ház pedig azonnal igyekezett is elvenni az élét, mondván, nem változott az amerikai Tajvan-politika. Van-e jelentősége – és ha igen, mi – Biden kijelentésének? Mennyire reális, hogy az Egyesült Államoknak fegyverrel is meg kelljen védenie Tajvant? És hogyan próbálja meg Joe Biden szorosabbra vonni az Egyesült Államok kapcsolatait Dél-Koreával és Japánnal?

Tovább a cikkhez

Lelőtték az ukránok egy nyugalmazott orosz tábornok repülőgépét

Lelőtték az ukránok Kanamat Botasev, az orosz légierő nyugalmazott tábornokának repülőgépét Ukrajna felett. Az ukrán hírszerzés információit a brit BBC-nek három olyan ember is megerősítette, aki közeli kapcsolatban állt Botasev tábornokkal.

Tovább a cikkhez

Orosz és kínai katonai repülőgépek járőröztek együtt

Orosz Tu-95MSZ rakétahordozók és kínai Hong-6K bombázók közös légi járőrözést hajtottak végre az ázsiai-csendes-óceáni térségben, a Japán-tenger és a Kelet-kínai-tenger vizei felett - közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.

Tovább a cikkhez

Sojgu: Oroszország szándékosan lassítja az offenzíváját

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter orosz sajtójelentések szerint kedden kijelentette, hogy Moszkva szándékosan lassítja ukrajnai offenzíváját annak érdekében, hogy evakuálhassák a civileket a harcok sújtotta területekről.

Tovább a cikkhez

Az ukrán katonai hírszerzés szerint Vlagyimir Putyin rákbeteg

Bírálta a davosi gazdasági fórum egyes résztvevőit a fegyverletételt szorgalmazó kijelentéseikért Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója, a Moszkvával tárgyaló ukrán békeküldöttség tagja kedden a Twitteren, leszögezve, hogy "Ukrajna nem bocsátja áruba a szuverenitását". Közben Kirilo Budanov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának vezetője azt mondta: Vlagyimir Putyin orosz elnöknek több súlyos betegsége is van, köztük onkológiai, de ettől függetlenül még évekig élhet.

Tovább a cikkhez

Stoltenberg: nem szabad feladni a biztonságot a profitért

A nyugati államoknak nem szabad odaadniuk a hosszú távú biztonságukat pillanatnyi gazdasági nyereségért cserébe, legyen szó akár szénhidrogénekről, akár a mesterséges intelligencia fejlesztéséről - jelentette ki kedden Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Davosi Világgazdasági Fórumon, "autoriter államnak" nevezve Kínát és Oroszországot.

"Tisztában kell lennünk azzal, hogy a gazdasági döntéseink a biztonságunkra is kihatnak. A szabadság pedig fontosabb a szabadkereskedelemnél" - fogalmazott.

Stoltenberg kitért az Oroszországot Németországgal összekötő Északi Áramlat földgázszállító rendszer továbbfejlesztésére, az Északi Áramlat-2-re, amelyet hibának nevezett.

A NATO bővítése kapcsán Stoltenberg elmondta, biztos benne, hogy a szövetség nemsokára Finnországot és Svédországot is soraiban üdvözölheti. Helsinki és Stockholm májusban nyújtotta be hivatalos csatlakozási kérelmét.

Azzal kapcsolatban, hogy Törökország jelenleg nem támogatja a két skandináv ország NATO-csatlakozását, mert szerinte több módon is támogatják az Egyesült Államok és az Európai Unió által is terrorszervezetnek minősített Kurdisztáni Munkáspártot (PKK), Stoltenberg azt mondta, tárgyalóasztalhoz kell ülni Ankarával. Hozzátette: bízik az egyeztetések sikerében.

Az orosz elnök, Vlagyimir "Putyin nem érte el stratégiai céljait Ukrajnában, ehelyett NATO-bővítést kap a határainál" - fogalmazott Stoltenberg.

Kínával kapcsolatban a főtitkár azt mondta, jóllehet az ázsiai országgal folytatott kereskedelem hatalmas előnyökkel jár, rendkívül nagy biztonsági kockázatot is maga után von. Létfontosságúnak mondta az 5G hálózatok kiépítése feletti ellenőrzést. Korábban több ország, köztük Kanada, Egyesült Királyság, Ausztrália és az Egyesült Államok bejelentette, hogy kizárja a kínai nagyvállalatokat az 5G hálózatok kiépítéséből.

A davosi fórumon felszólalt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is, aki azt vetette Moszkva szemére, hogy "fegyverként használja" az élelmiszer-tartalékokat, s ennek "globális következményei lesznek".

"Az orosz tüzérség Ukrajna-szerte szándékosan vesz célba gabonaraktárakat. Az orosz hadihajók a Fekete-tengeren a gabonával és napraforgómaggal megrakott ukrán hajókat vonják blokád alá" - fogalmazott von der Leyen, leszögezve: "az orosz zsarolásra csakis nemzetközi összefogással lehet válaszolni".

Bejelentette, hogy Brüsszel együttműködik Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel annak érdekében, hogy megoldják a háború okozta élelmiszer-ellátási nehézségeket, egyúttal emlékeztetett arra, hogy Egyiptom évszázadokon át a világ vezető gabonaellátójának számított.

Az Európai Unió emellett támogatja Ukrajnát abban, hogy hozzájuthasson a gabonájához, valamint igyekszik növelni a saját gabonatermesztését - tette hozzá.

"Minden követ meg kell mozgatni - akár a befagyasztott orosz pénzeszközöket is fel kell használni - annak érdekében, hogy Ukrajna újjáéledjen hamvaiból" - fogalmazott az elnök, kiemelve: "az orosz agresszió elleni harc" az egész világ feladata.

"Ukrajnának meg kell nyernie ezt a háborút" - szögezte le, s hozzátette, hogy Oroszországnak is részt kell vennie Ukrajna újjáépítésében.

Ukrajna európai uniós tagfelvételére vonatkozóan von der Leyen azt mondta, az EU-ba "nem vezet rövid út", de a pályázó országok felgyorsíthatják a bekerüléshez szükséges erőfeszítéseiket.

(MTI)

Drámai helyzetbe került az orosz haderő: ősrégi, T-62-es tankokat mozgósít Moszkva

Oroszország visszahozza hadrendbe a kivont T-62-es harckocsikat, hogy pótolni tudják Ukrajnában elszenvedett harckocsi-veszteségeiket – jelenti az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési információkra hivatkozva.

Tovább a cikkhez

Példátlan videó: amerikai Switchblade-drónnal bombáznak egy orosz tankot Ukrajnában

Felkerült az első olyan felvétel az internetre, melyen egy amerikai Switchblade 300-as drónnal támadják az ukrán fegyveres erők az orosz haderő egyik harckocsiját.

Tovább a cikkhez

Megerősítették Putyin politikai ellenfelének börtönbüntetését

Az orosz bíróság kedden elutasította Alekszej Navalnij ellenzéki politikus fellebbezését, és helybenhagyta a korábbi, csalás és az igazságszolgáltatás tekintélyének megsértése címén rá kiszabott kilencéves börtönbüntetést.

Tovább a cikkhez

Megerősítették Putyin politikai ellenfelének börtönbüntetését

Az orosz bíróság kedden elutasította Alekszej Navalnij ellenzéki politikus fellebbezését, és helybenhagyta a korábbi, csalás és az igazságszolgáltatás tekintélyének megsértése címén rá kiszabott kilencéves börtönbüntetést.

Tovább a cikkhez

Hiába az érzelmek, Ukrajna távol áll az uniós tagjelöltéségtől Hollandia kormányfője szerint

Nem túl nagy az esélye annak, hogy Ukrajna rövidesen európai uniós tagjelölt ország lesz, mivel túl sok tagországnak nem tetszik ez az ötlet, továbbá igazságtalan lenne a nyugat-balkáni országokkal szemben is, amelyek már régóta várnak a tagjelölti státuszra - jelentette ki Mark Rutte holland miniszterelnök a parlamentben.

Tovább a cikkhez

Johnson: Magyarországnak egyedülálló kihívásokkal kell szembenéznie

Boris Johnson brit miniszterelnök a két ország közötti "fantasztikus kapcsolatokról" és az energiabiztonság ügyében tervezett együttműködésről, Kiriákosz Micotákisz görög kormányfő pedig az EU és a NATO keretében folytatott közös munka elmélyítéséről írt Orbán Viktornak gratuláló levelében, a magyar miniszterelnök ismételt kormányalakítása alkalmából - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Tovább a cikkhez

Lengyelország tovább erősít: indul a Visztula-program újabb szakasza

Lengyelország újabb Patriot-rakétaütegeket szerez be - jelentette be Mariusz Blaszczak nemzetvédelmi miniszter kedden a Twitter közösségi honlapján, hozzátéve, hogy hat üteg beszerzésére írt alá ajánlattételi felhívást.

Tovább a cikkhez

Elárulták, kin múlik az amerikai csapatok Ukrajnába telepítése

Az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke szerint "alacsony szinten" tárgyalják az amerikai csapatok Ukrajnába való bármilyen formában történő visszatelepítése irányuló tervezési erőfeszítéseket - számolt be a Sky News. Mark Milley tábornok elmondta: az amerikai csapatok Ukrajnába küldése az Egyesült Államok elnökén múlik.

Tovább a cikkhez

Hazaárulással és korrupcióval vádolják a Putyin-barát volt államfőt

Moldovában az ügyészség házkutatást tartott kedden Igor Dodon korábbi államfő, a Moldovai–Orosz Üzleti Unió vezetőjének otthonában.

Tovább a cikkhez

Nagyhatalmak zárnak össze, hogy ne legyen az ukrajnaihoz hasonló konfliktus Ázsiában

A szabad és nyitott indiai-csendes-óceáni térség, az országok szuverenitása és a jogállamiság mellett foglaltak állást keddi, Tokióban tartott tanácskozásokon a Négyoldalú Biztonsági Párbeszéd (QUAD) néven ismert együttműködésben részt vevő országok vezetői, akik elítélték Oroszországot Ukrajna megtámadása miatt.

Tovább a cikkhez

Napokon belül jöhet az áttörés az uniós olajembargóban – mondja a német alkancellár

Miután a hétfő délutáni órákban videókonferenciás egyeztetést tartott Orbán Viktor kormányfővel Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, hogy előkészítse a május végi EU-csúcsot, késő este a német ZDF televíziónak azt mondta Robert Habeck német alkancellár, gazdasági miniszter, hogy „napokon belül áttörést fogunk elérni” az uniós olajembargó ügyében. Közben a Bloombergnek névtelenül nyilatkozó források egyáltalán nem ilyen biztosak ebben, azaz szerintük lehet, hogy átcsúszik júniusra az esetleges megállapodás az orosz olaj embargójáról, mert a magyar álláspont nem puhult, hanem inkább keményedett. Az eddigi jelek arra utalnak, hogy importvám várható az orosz olajra azon országok, így Magyarország esetén, amelyek (átmenetileg) mentesülnének az embargó alól és közben direkt EU-pénzt kapnának az olajinfrastruktúra megfelelő átalakítására.

Tovább a cikkhez

Spanyol miniszterelnök: Mi meg tudjuk menteni Európát

Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök szerint országa - és tágabb értelemben Dél-Európa - választ adhat az Oroszországból érkező gázszállítások hiányára, miközben az EU a Moszkvával szembeni szankciók szigorítását tervezi.

Tovább a cikkhez

Ezek az országok értik a háború tétjét Amerika szerint

Egy hétfőn megrendezett virtuális találkozó alkalmával mintegy 20 ország ígéretet tett arra, hogy újabb fegyverszállítmányokat juttat el Ukrajnába - jelentette be sajtótájékoztatóján Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter.

Tovább a cikkhez

Komoly harc folyik egy 25 km-es sávért Ukrajnában

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma ma reggel friss hírszerzési adatokat közölt az ukrajnai háborúról. Oroszország hadműveletének fő célpontja egy 25 km-es sáv. A szeverodonyecki rész elfoglalásával a teljes luhanszki terület orosz megszállás alá kerülne.    

Tovább a cikkhez

ORFK: mintegy kilencezren érkeztek Ukrajnából hétfőn

Az ukrán-magyar határszakaszon 4878 ember lépett be hétfőn Magyarország területére, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 3844-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-vel.

A beléptetettek közül a rendőrség 249 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írta a rendőrség.

Az ukrajnai háború elől hétfőn 76 ember, köztük 38 gyermek érkezett Budapestre vonattal - tették hozzá.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte kedden a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és a rendőrjárőrképzésben részt vevőkkel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a rendőrök a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - áll a közleményben. (MTI)

Zelenszkij: Oroszország totális háborút folytat

Az ukrajnai Csernyihiv régióban 87 halálos áldozatot követelő rakétacsapások az országa elleni "totális háború" részét képezik - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Sky News szerint.

Tovább a cikkhez

Pusztító harcok Luhanszkban, az oroszok bombáznak mindent, amit érnek

Komoly offenzívába kezdett az orosz haderő Luhanszk megyében. A brit hírszerzés szerint alkalmazták az offenzíva során először a konfliktus kezdete óta a BMPT Terminátor harcjárműveket. Arról is jelentést tettek, hogy az orosz haderő veszteségei már súlyosabbak, mint a szovjet-afgán háború kilenc éve alatt. Az oroszok ukrán parancsnoki állások, kommunikációs központok megsemmisítését jelentették. Ukrajna szerint szó sem lehet még csak tűzszünetről sem. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború napi eseményeivel.Legfrissebb háborús híreink itt olvashatóak.

Tovább a cikkhez
Bear
parlament
vasarnapi boltzar
velence olasz
vlagyimir putyin ukran tamadas
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Hol érdemes beszállási pontok után kutatni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
ukrajna