vlagyimir-putyin-emercom-kozpont-moszkva
Globál

Putyin nagy bejelentéseket tett és először látogatott meg sebesült katonákat

MTI
Először látogatott meg sebesült katonákat a háború kezdete óta szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök. Oroszország vezetője emellett bejelentette, hogy megemelik a nyugdíjakat és a minimálbért, illetve kijelentette, hogy az infláció pedig nem fogja meghaladni a 15 százalékot.

Putyin a Pjotr Mandrik nevét viselő moszkvai Központi Katonai Klinikai Kórházat kereste fel Szergej Sojgu védelmi miniszter kíséretében. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, hogy az államfő rendszeres tájékoztatást kap a sebesült katonák helyzetéről és most a napirendje lehetővé tette, hogy személyesen is felkeresse őket.

Putyin az orosz Államtanács elnökségi ülésén azt hangoztatta, hogy az Ukrajna elleni "különleges hadművelet" minden résztvevője "hős" és ennek megfelelően kell viszonyulni hozzájuk. Felhívta a figyelmet rá, hogy a katonák orvosi ellátására, valamint a sebesültek és az elesettek hozzátartozói szociális támogatására különleges figyelmet kell fordítani.

Közölte, hogy emelni fogják a harcok részvevőinek illetményét, emellett bejelentette, hogy Oroszországban június 1-től 10 százalékkal megemelik a nyugdíjakat és a minimálbért. Úgy vélekedett, hogy az infláció idén éves szinten nem fogja meghaladni a 15 százalékot.

Címlapkép: Vlagyimir Putyin orosz elnök bemutatja Alekszandr Kurenkov vezérõrnagyot, az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának új vezetõjét az igazgatótanács tagjainak az Orosz Föderáció Polgárvédelmi, Vészhelyzeti és Természeti Katasztrófavédelmi Hivatalának, az Emercomnak a válságkezelési központjában Moszkvában 2022. május 25-én. Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/pool/Alekszej Druzsinyin

europai-unio-zaszlo
nyaralás
kamionshutter
moldova-terkep
Lázár fehér csillagot látna a Heineken-sörökön
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Mire érdemes figyelni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
tank tank tank