Előfizetői tartalom

Durva tervek szivárogtak ki Putyin környezetéből: jöhet a második támadás Kijev ellen

Portfolio
A lettországi székhelyű független orosz portál, a Meduza szerint a Kreml állítólag egy második támadást fontolgat az ukrán főváros ellen, annak ellenére, hogy az első kudarccal végződött, és az orosz csapatok visszavonultak a térségből. A Meduza forrásai szerint az, hogy Oroszország hamarosan képes lesz a Donbasz teljes elfoglalására, és azok a várakozások, miszerint megnyerhetik a kimerítés háborúját Ukrajnával és nyugati partnereivel szemben, felélesztették azt a reményt a Kremlben, hogy egy teljeskörű győzelem lehetséges még az év vége előtt.

A Meduza két, a Kremlhez közel álló forrásra, és egy, a Putyin-kormányzaton belüli forrásra hivatkozott. A források szerint a Kremlnek van egy „minimális”, illetve „maximális” elképzelése arról, hogy mi az ukrajnai „különleges katonai művelet” sikere. A minimális siker a donbaszi régió teljes elfoglalása, amit az orosz csapatok már majdnem teljesítettek. A legújabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés