Előfizetői tartalom

Oroszország Amerika nyakába varrná a majomhimlőt?

MTI
Legalább négy amerikai ellenőrzésű biolaboratórium működik Nigériában, ahonnan a majomhimlő kórokozójának világszerte terjedő nyugat-afrikai törzse származik, ezért Oroszország felszólítja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetését, hogy vizsgálja ki ezek működését – jelentette ki Igor Kirillov, az orosz fegyveres erők sugárzás-, vegyi- és biológiai védelmi csapatainak parancsnoka pénteken kamerák előtt nyilatkozva.

A tábornok szerint Abujában két, Zariában és Lagosban pedig egy-egy, az Egyesült Államok által ellenőrzött biolaboratórium működik. Azzal összefüggésben, hogy az Egyesült Államok számos esetben megsértette a biológiai biztonságra vonatkozó követelményeket és tárolta felelőtlen módon a patogén bioanyagokat, felszólítjuk az Egészségügyi Világszervezet vezetését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés