Előfizetői tartalom

Végóráit éli egy város, megint készülnek valamire az oroszok – Háborús híreink hétfőn

Portfolio
Továbbra is nagy erőkkel folytatódik az orosz erők donbaszi offenzívája. Az oroszok fő célja most a Luhanszk megyei Szeverodonyeck városának elfoglalása. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a város teljes kritikus infrastruktúrája megsemmisült, a város lakásállományának mintegy kétharmadát lebombázták. Hétfőre az orosz erők benyomultak a város külterületére. Ukrajna nehéz helyzetben van: egy ukrán tisztviselő szerint az oroszok a Donbasz egyes területein 7 az 1-hez arányú létszámfölényben lehetnek. A Meduza független orosz portál Kreml-közeli forrásokra hivatkozva azt írta, az orosz vezetés Kijev második ostromára készül, őszre pedig győzelmet várnak. Ukrajna most abban bízik, hogy az Egyesült Államok döntést hoz nagy hatótávolságú rakétarendszerek küldéséről. Az elmúlt órák legfontosabb történései: 1. Zelenszkij az invázió kezdete óta első ízben tett látogatást a kijevi régión kívül, a Harkiv közelében harcoló csapatokat látogatta meg. 2. Az orosz erők súlyos csapást mértek Szeverodonyeck városára. A város teljes kritikus infrastruktúrája és a lakásállomány kétharmada megsemmisült. Az orosz erők állítólag behatoltak a város külterületébe. 3. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy interjúban azt nyilatkozta, az invázió célja a Donbasz teljes „felszabadítása”. Ugyanitt tagadta, hogy Putyin beteg lenne. 4. Jelentős mennyiségű nehézfegyvert – tüzérségi eszközöket, rakéta-sorozatvetőket –, és katonákat vontak össze az oroszok Kurszk térségében. 5. Az ukrán erők sikeres ellentámadást hajtottak végre a déli Herszonnál.

2022. május 30. 22:15 Megosztás Otthagyta Putyint Borisz Jelcin veje Áprilisban otthagyta az orosz elnöki tanácsadói pozíciót Borisz Jelcin veje, Valentyin Jumasev - írja a brit Sky News. Tovább a cikkhez ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés