Előfizetői tartalom

Berobbant Putyin brutális hadi gépezete – 5 ok, amiért lendületbe jött az orosz offenzíva

Az Ukrajna ellen indult orosz támadás első hetei során vitathatatlanul súlyos logisztikai, morálbeli és stratégiai nehézségekkel küzdött az orosz haderő, melynek végeredménye az volt, hogy a Kijev és Harkiv elleni offenzívát is lényegében visszaverték az ukránok. Most viszont nagyon úgy tűnik, hogy az orosz haderő összeszedte magát és komoly támadásba lendültek a Donyec-medencében – Luhanszk megyét szinte teljesen bekebelezték már, Donyec megye ukrán kézen lévő településeit pedig folyamatosan kerítik be északi, keleti és déli irányból. A kelet-ukrajnai orosz offenzíva eddigi sikerei számos tényezővel magyarázhatók és bár közel sem lejátszott meccs még a térségért folytatott csata, vitathatatlanul nehéz helyzetben vannak az ukránok.

Lendületben az orosz offenzíva Az orosz offenzíva aktuális állása Ukrajnában a brit védelmi minisztérium jelentése szerint. Forrás: Twitter. A 2022. február 24-én indított orosz offenzíva eleinte kétségkívül sokkal lassabban és kevésbé sikeresen haladt, mint az orosz hadvezetés eltervezte. Az orosz haderő lényegében négy irányból indított támadást Ukrajna ellen:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés