Előfizetői tartalom

Íme az orosz haderő legveszélyesebb ellensége, amely brutálisabb károkat okoz, mint bármilyen fegyver

Portfolio
Többször is foglalkoztunk korábban azzal, hogy mi lehet az oka annak, hogy az orosz haderő Ukrajna ellen indított háborúja – különösen az első hetek során – igencsak akadozott. Mindenféle logisztikai, motivációs vagy tervezési probléma mellett van egy nagyon súlyos tényező, amely évszázadok óta mérgezi az orosz haderőt és rontja annak ütőképességét: ez pedig a korrupció. A korrupció az orosz haderőben – ahogy politikai körökben is – minden szinten megtalálható, kezdve a kényszersorozott kiskatonáktól, a raktárak felügyeletével megbízott (al)tiszteken át egészen a vezérkarig.

A Transparency International által készített Corruption Perception Index szerint Oroszország a világ egyik legkorruptabb országa: 129. helyet adtak nekik a 180-as listán, a helyezés ráadásul szinte minden évben romlik. 1999-ben még csak 82. helyen voltak az oroszok az összesítésben. Ahogy kormányzati, politikai körökben, az állami és üzleti szférában, a "mutyizás" a védelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés