Előfizetői tartalom

A Nyugat menti meg Magyarországot az orosz medve árnyékától?

Az orosz-ukrán háború kirobbanása óta sorra fogadják el az Oroszország elleni szankciókat a nyugati országok, miközben Ukrajnát fegyverrel és pénzzel támogatják. A szankciók mellett érvelők alapvető fontosságúnak tartják az agresszor meggyengítését, míg ellenzői hatástalannak minősítik azokat. Valójában minden egyes szankció mindkét félnek, tehát Európának is fájdalmas, mégis a mostani kellemetlenség a nyugati országok hosszú távú biztonságát szolgálja.

Az Oroszország elleni olajembargóval még súlyosabb megosztottság alakul ki a szankciók támogatói és ellenzői között. „Európa lábon lövi magát.” „Jobban fáj nekünk az embargó, mint az oroszoknak.” „Putyin röhög a markában.” Nagyjából ezek a téves értelmezések keringenek azzal kapcsolatban, hogy Európa újabb szankciókat vet ki Oroszországra. Mások ennél is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés