Előfizetői tartalom

Bizonytalan bizalom: egy csatát megnyert, de a Downing Street 10-ért folytatott háborút elveszítheti Johnson

Hónapok óta húzódott Boris Johnson brit miniszterelnök politikai karrierjének legnagyobb botránya, és valójában még mindig nincs vége. Bár Johnson megnyerte az ellene indított bizalmatlansági szavazást és nincs egyértelmű kihívója, az általa elkövetett hibák, az egyre nehezedő körülmények, továbbá a történelmi tapasztalat is azt mutatja: a Konzervatív Párt vezetője nem dőlhet hátra, különben előbb vagy utóbb hátraléptethetik. A mostani helyzetet nézve inkább az a kérdés, hogy amennyiben nem magától áll félre, saját pártja vagy a választók fogják mebuktatni? Bármely opció válik valóra, több politikus is esélyes lehet a vezető pozíció megszerzésére.

Bizonytalan bizalom Boris Johnson miniszterelnök botrányai miatt már a tavalyi év végén lemondásának követelésétől voltak hangosak a brit parlament ellenzéki padsorai, illetve különféle médiumok. A kormányfővel való elégedetlenség azonban túlmutatott a természetes politikai “ellenségeken” – így például a Munkáspárton, a Liberális Demokratákon és a Skót Nemzeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés