FONTOS A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől
 
Előfizetői tartalom

Kiderült, hogyan osztják szét az egyes országok között a majomhimlő elleni vakcinákat

Portfolio
A majomhimlő terjedésére reagálva a HERA, az Európai Unió Egészségügyi Szükséghelyzet-felkészültségi és -reagálási Hatósága ma szerződést kötött a Bavarian Nordic vállalattal 109 090 dózis harmadik generációs vakcina leszállításáról. A megállapodásnak köszönhetően az eredetileg himlő ellen kifejlesztett, de a majomhimlő ellen is hatásos vakcinák gyorsan elérhetőek lesznek valamennyi uniós tagállam, illetve Norvégia és Izland számára is - írta közleményében az Európai Bizottság Magyarországi Képviselte.

Ahogy arról beszámoltunk, az Európai Unió megállapodást ír alá a Bavarian Nordic-al mintegy 110 ezer adag majomhimlő elleni vakcina szállításáról kedden. A mostani közleményből az is kiderült, hogy a HERA arányos mennyiségekben fogja az országok rendelkezésére bocsátani a vakcinákat. Már e hónap végén megkezdődnek az esetszámokhoz igazodó szállítások azokba a tagállamokba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés