Előfizetői tartalom

Kötelezettségszegési eljárás indul Nagy-Britannia ellen

MTI
Az Európai Unió jogi lépéseket tesz, és kötelezettségeszégési eljárást indít az Egyesült Királysággal szemben a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréhez kapcsolódó észak-írországi jegyzőkönyv hétfőn bejelentett, egyoldalú brit módosítása miatt - jelentette be Maros Sefcovic, az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős tagja Brüsszelben szerdán.

Sefcovic közölte, az EU ezzel arra reagál, hogy az Egyesült Királyság nem teljesítette az Írországról és Észak-Írországról szóló jegyzőkönyv jelentős részeit annak ellenére, hogy az EU többször is felszólította Londont a jegyzőkönyv végrehajtására.     A kötelezettségszegési eljárás célja az előírások betartásának biztosítása számos kulcsfontosságú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés