Előfizetői tartalom

Nem zörög a haraszt: négy hatalmas autóipari beruházásról is suttognak Magyarországon

Szandányi Levente
A kormány kiemelt célja, hogy Magyarország az elektromos autóipar európai zászlóshajójává váljon a következő években. Ennek megvalósítása érdekében folyamatosan zajlanak a tárgyalások az iparág különböző szereplőivel, amelyek sorra jelentik be legújabb beruházásaikat hazánkban. Az elmúlt hetekben több olyan hír, piaci forrásoktól származó információ is megjelent, amelyek alapján négy hatalmas, de hivatalosan meg nem erősített autóipari beruházás adhat további lendületet a magyar ipar húzóágazatának. Állítólag a CATL és a NIO is gyárat építene hazánkban, és versenyben vagyunk a Volkswagen Kelet-Európába tervezett akkumulátorgyáráért, valamint a Volvo legújabb európai üzeméért.

Egyre több jel utal arra, hogy Debrecenben épülhet meg a globális akkumulátorpiac legnagyobb szereplőjének, a kínai CATL-nek a legújabb európai gyártóbázisa. Természetesen hivatalos bejelentésről egyelőre szó sincs, viszont az elmúlt hónapokban több olyan apró, de annál árulkodóbb információ is napvilágot látott, amely alapján a kínai akkumulátorgyártó Magyarország...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái