oroszorszag moszkva
Globál

A NATO megosztása lehet az oroszok célja Litvánia megfenyegetésével

Portfolio
Egyre inkább elmérgesedik a viszony Oroszország, valamint Litvánia és az EU között, miután Moszkva hétfőn követelte a litván kormánytól, hogy haladéktalanul vonja vissza az uniós szankciók hatálya alá tartozó orosz áruknak a kalinyingrádi exklávéjába történő szállítására vonatkozó korlátozásokat – áll a Politico mai hírlevelében.

Az orosz külügyminisztérium szerint amennyiben a közeljövőben nem áll helyre teljes mértékben a kalinyingrádi régió és az Oroszország többi területe közötti, Litvánián keresztül történő árutranzit, akkor Oroszország fenntartja a jogot, hogy nemzeti érdekei védelmében lépéseket tegyen.

A feszültség nagy, mivel számos nyugati szakértő szerint Oroszország arra használhatja a Lengyelország és Litvánia között fekvő Kalinyingrádot, hogy megossza a NATO-t.

Vilnius egy közleményben kitartott amellett, hogy az utasok és az EU által nem szankcionált áruk tranzitja a kalinyingrádi régióba Litvánia területén keresztül továbbra is zavartalanul folyik, illetve minden tekintetben az uniós joggal összhangban jártak el. Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője is megerősítette, hogy Litvánia csupán az EU által kivetett szankciókat hajtja végre.

Címlapkép forrása: Getty Images

A hajnali orosz rakétatámadásban megrongálódott iskolaépület romjait takarítják el munkások Harkivban 2022. július 4-én.
varga mihály pénzügyminiszter

Holdblog A WYSIATI csapdájában

Csak az létezik, amit látunk? Ha az egyes befektetési eszközök jövőbeli hozamkilátásaira tekintünk, könnyen juthatunk...

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Hol érdemes beszállási pontok után kutatni?
A hajnali orosz rakétatámadásban megrongálódott iskolaépület romjait takarítják el munkások Harkivban 2022. július 4-én.