ukrán drón
Globál

Meghökkentő támadás történt Oroszországban – Több száz kilométerre a frontvonal mögött csapott le egy ukrán drón

Portfolio
Öngyilkos drón csapódott be az oroszországi Rosztov megyében található Novosaktinszk mellett működő olajfinomítóba. A támadás mintegy 160 kilométerre a frontvonal mögött történt, ha az ukránok követték el – és a felvételen látszólag egy ukrán drón van -, a robotrepülőt gyakorlatilag észrevétlenül átröptették az oroszok által megszállt Donyec / Luhanszk megye fölött, hogy aztán az Oroszország területén csapódjon be.

Az alábbi videó a Rosztov megyében található Novosaktinszk mellett készült. Egy drón repül át az égen, majd becsapódik a térségben működő olajfinomítóba. A felvétel készítői azon elmélkednek, hogy ukrán vagy orosz drón repül-e felettük, mielőtt az hatalmas robbanás keretében becsapódik.

Igencsak úgy tűnik, hogy egy UkrSpecSystems PD-2-es drón látható a felvételen, ez egy viszonylag modern, 2020-ban bemutatott dróntípus, amely viszonylag limitált számban áll az ukrán fegyveres erők rendelkezésére, rajtuk kívül senki nem használja. Bár alapvetően felderítésre tervezték a drónt, felszerelhető robbanóeszközökkel is, melyek segítségével a fenti videón is látható öngyilkos támadást tudja végrehajtani a robotrepülőgép.

Az egész felvétellel kapcsolatosan az a leginkább meglepő tényező, hogy az ukrán csapatok legközelebb is mintegy 160 kilométerre Novosaktinszktól állomásoznak; ahhoz, hogy ezt a támadást kivitelezni tudják, teljes Luhanszk vagy Donyeck megyén át kellett repülniük. Az orosz légvédelem annak ellenére sem észlelte és lőtte le a drónt, hogy az az orosz-ukrán háború legforróbb konfliktuszónái felett repült át.

Orosz források most azt találgatják, hogy lehet, hogy a drónt beszivárgó ügynökök Oroszország területéről indították útnak. Bármelyik teória az igaz, mindkettő cudar képet fest az orosz biztonsági erők képességeiről.

Ez talán az ötödik alkalom, hogy Ukrajna Oroszország területére támadt, de az ukrán kormány még egy ilyen támadást sem ismert el. Korábban Tocskákkal, tüzérséggel és helikopterekkel lőttek civil és katonai célpontokat Rosztov és Belgorod megyékben.

Címlapkép: Ukrinform/Future Publishing

eu európai unió brüsszel
tűz szárazság
leopard
Liszicsanszk
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
orosz ukrán háború konfliktus katona helikopter repülő légierő fegyveres ukrajna oroszország stock