erdogan török
Globál

Török vétó, fokozódó szír konfliktus, mozipiac a járvány után

Portfolio
Ma délután 5 órakor új adással jelentkezik a Checklist, a Portfolio munkanapokon megjelenő podcastje. A mai műsor első részében arról lesz szó, hogy Erdogan török elnök katonai offenzívát helyezett előtérbe Szíriával szemben, amellett persze, hogy Svédország és Finnország NATO csatlakozását is blokkolja. A támadás célpontjai a török határhoz közeli, kurdok lakta területek lehetnek. Ez a háború azonban sem az Egyesült Államoknak sem Oroszországnak nem jönne jól jelenleg, így a nagyhatalmak ebben a kérdésben közös nevezőre helyezkedhetnek. Ezután a járvány által sokáig kényszerszünetet töltő Cinema City mozihálózat marketing igazgatóját kérdezzük arról, visszatért-e az élet a mozikba, konkurenciát jelentenek-e a streaming szolgáltatók, és hogy melyek a legjobban várt filmek a nyáron.

Délután 5 órától lesz meghallgatható a Checklist legújabb podcast adása. A mai műsor első részében Recep Tayyip Erdogan török elnök májusi nyilatkozatáról lesz szó, amiben amellett, hogy elutasította Svédország és Finnország NATO csatlakozási kérelmét, előtérbe helyezett egy katonai offenzívát is Szíriával szemben.

A témával kapcsolatban a Checklist vendége lesz Kiss Csaba, a Portfolio Globál rovatának elemzője, akit kérdezünk majd a török NATO-csatlakozási vétó okairól, valamint a Törökország és Szíria között élesedő konfliktusról is.

Az adás második részében Buda Andrea, a Cinema City mozihálózat marketing és PR igazgatóját kérdezzük majd a mozik jelenlegi helyzetéről, a koronavírus-járvány utáni nézőszámokról, a streaming szolgáltatók jelenlétéről és a legjobban várt idei filmekről.

Mi az a Portfolio Checklist?

A Portfolio Checklist lapunk napi podcastje, melyben a Portfolio elemzői és más szakértők segítségével dolgozzuk fel a nap meghatározó gazdasági és pénzügyi híreit. A sorozat követhető a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a nagyobb podcast platformokon, és itt, a Portfolio-n is.

Címlapkép forrása: Getty Images

Puskák
Karikó Katalin
Maszk eldobva
Borscs
usa zaszlo
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Puskák