ukran-katona-szeverodonyeck-ukrajna-orosz-ukran-haboru
Globál

Félelmetes tetőponthoz ér a kulcsfontosságú területért folytatott csata

Portfolio
Volodimir Zelenszkij elnök szerint Moszkva masszív légi és tüzérségi támadásainak célja az egész Donbasz régió elpusztítása, és sürgette Ukrajna szövetségeseit, hogy gyorsítsák fel a nehézfegyverek szállítását, hogy Oroszországgal felvehessék a harctéren a versenyt. Ukrajna szerint "félelmetes tetőpontjához" ér a két donbaszi városért, Szeverodonyeckért és Liszicsanszkért folytatott csat.

Az ukrajnai Luhanszk régióban található Szeverodonyeck és Liszicsanszk ikervárosokért folytatott harc "egyfajta félelmetes csúcspontjához érkezik"

- mondta Olekszij Aresztovics, Zelenszkij tanácsadója.

Oroszország Luhanszk és Donyeck elfoglalására törekszik, amelyek a Donbasz régiót - az ország ipari központját - alkotják.

A diplomáciai fronton az európai vezetők csütörtökön egy brüsszeli csúcstalálkozón hivatalosan is elindítják Ukrajnát az uniós tagság felé vezető hosszú úton. Bár a lépés főként szimbolikus, mégis segíthet javítani a morált a négy hónapja tartó véres konfliktus után, amely ezreket ölt meg, milliókat telepített ki, és városokat pusztított el - írja a Reuters.

Fel kell szabadítanunk a földünket, és el kell érnünk a győzelmet, de gyorsabban, sokkal gyorsabban

- jelentette Zelenszkij egy csütörtökön kora reggel közzétett videóbeszédében, megismételve a nagyobb és gyorsabb fegyverek iránti ukrán követeléseket.

Tömeges légi és tüzérségi csapások voltak Donbaszban. A megszállók célja itt változatlan, lépésről lépésre akarják elpusztítani az egész Donbaszt

- mondta Ukrajna elnöke.

Ezért hangsúlyozzuk újra és újra az Ukrajnának történő fegyverszállítások felgyorsítását. Amire gyorsan szükség van, az a harctéri egyenlőség, hogy megállítsuk ezt az ördögi armadát, és kiszorítsuk Ukrajna határain túlra

- sürgetett a politikus.

Címlapkép forrása: Ukrán katona egy lõállásnak használt épületben a keleti fronton, a Donyec-medencében fekvõ Szeverodoneckben 2022. június 9-én. Az orosz erõk május 29-én vették ostrom alá a várost. Fotó: MTI/AP/Olekszandr Ratusnyak

eu európai unió brüsszel
tűz szárazság
leopard
Liszicsanszk
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
orosz ukrán háború konfliktus katona helikopter repülő légierő fegyveres ukrajna oroszország stock