Előfizetői tartalom

Öt tagból álló új országcsoportot alakítottak

MTI
Ausztrália, az Egyesült Királyság, Új-Zéland, az Egyesült Államok és Japán új csoportot hozott létre, hogy erősítsék gazdasági és diplomáciai kapcsolataikat a csendes-óceáni térség országaival. Az erről szóló közlemény szerint az öt ország egy átfogó informális mechanizmust indított el Partners in the Blue Pacific(PBP) néven a csendes-óceáni prioritások hatékonyabb és eredményesebb támogatása érdekében.

Az új partnerséget azután jelentették be, hogy ismertté vált: a Csendes-óceáni szigetek fórumának titkársága idén le akarja mondani a fórum vezetőinek hagyományos találkozóját a 21 országot tömörítő szervezet partnereivel, köztük az Egyesült Királysággal, az EU-val, Indiával, Kínával, az Egyesült Államokkal és Japánnal. Ezt azzal indokolták, hogy "a kulcsfontosságú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés