Előfizetői tartalom

Korlátoznák az orosz olaj árát a G7-ek, Indiával és Kínával is tárgyaltak

Portfolio
A Hétek csoportja pozitív és termékeny megbeszéléseket folytatott Kínával és Indiával az orosz olaj árának korlátozására vonatkozó tervről - mondta kedden egy, a G7-ek megbeszéléseit jól ismerő forrás a Reuters hírügynökségnek, hozzátéve, hogy a két nagy olajfogyasztónak ösztönzői lennének az előírások betartására.

A hordónkénti árplafon szintjét még nem határozták meg, de annak elég magasnak kell lennie ahhoz, hogy Oroszországot ösztönözze az olajkitermelés folytatására. Az orosz nyersolaj hordónként 30-40 dolláros árengedménnyel kel el a Brent nyersolaj hordónkénti 110-120 dolláros referenciaárához képest a Moszkva ellen az ukrajnai invázió miatt bevezetett nyugati szankciók miatt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés