Előfizetői tartalom

Mit tervez Putyin, ha az orosz haderő letarolja a Donbaszt? – Itt van 3 lehetséges forgatókönyv

Huszák Dániel
Az orosz haderő és az oldalukon harcoló szakadárok szinte teljesen elfoglalták Luhanszk megyét, ezután pedig három oldalról bekerítve támadást indítanak majd Donyec megye ellen, hogy teljes egészében irányításuk alá vegyék a „szakadár népköztársaságok” alkotmányában foglalt Donyec és Luhanszk megyét. Ha sikerrel járnak, nagy kérdés, hogy mi lesz, miután „felszabadította” az orosz haderő a Donbaszt, amely a Kreml kommunikációja szerint az ukrajnai „különleges művelet” egyik legfontosabb célja. Íme három lehetséges forgatókönyv.

Vitathatatlan tény, hogy lendületben van az orosz offenzíva Kelet-Ukrajnában: Luhanszk megye székhelyét a napokban foglalta el az orosz haderő, az utolsó település, Liszicsanszk, pedig folyamatosan támadás alatt van, lassan teljesen körülzárták az oroszok. A következő cél Donyec megye elfoglalása lesz, melyet Szeverodonyeck felől északról, Popászna felől keletről, Mariupol...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái