Előfizetői tartalom

Katasztrófa fenyeget: a benzines és dízel autók betiltása semmi ehhez képest

Portfolio
A belsőégésű motorral szerelt járművek 2035-ös betiltásáról szóló Európai Uniós javaslat nagy kihívás, de ennél sokkal nagyobb problémát jelent majd a megfelelő mennyiségű akkumulátor előállítása, amely gátja lehet az elektromos autók elterjedésének – jelentette ki Arno Antlitz, a Volkswagen pénzügyi igazgatója a Reuters beszámolója szerint.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az Európai Unió környezetvédelmi miniszterei több mint 16 órán át tartó tárgyalás után megegyeztek az éghajlatváltozás elleni küzdelemre vonatkozó jogszabály-javaslatokról múlt héten. Így többek között abban is egyezségre jutottak, hogy 2035-től kezdve kizárólag olyan új járműveket lehessen értékesíteni az EU-ban, amelyek szén-dioxid-kibocsátása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés