Előfizetői tartalom

Putyin egy új világrend kialakulásáról beszélt, amit szerinte nem lehet már feltartóztatni

MTI
Keményen kiosztotta az úgynevezett Nyugatot mai beszédében Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki szerint az orosz-ukrán háború megindításával már megtörtt az amerikai hegemóniára törekvő világrend és most egy valódi multipoláris világrend fog létrejönni, a folyamatot pedig már nem lehet leállítani. Szerinte még csak most kezdenek igazán belendülni az ukrán fronton, így a Nyugatnak meg kell értenie, hogy minél tovább húzódik ez a helyzet, annál nehezebb lesz megállapodásra jutnia Oroszországgal, amelynek gazdaságát és társadalmát egyébként sem sikerült megingatnia a háborúnak a nyugati törekvések ellenére.

Az ukrajnai háborút a Nyugat szította, egyedül ő tehető felelőssé a mostani eseményekért - jelentette ki csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz parlament alsóházának (duma) frakcióvezetőivel folytatott tanácskozásán. "Azt mondják nekünk, hogy mi kezdtük a háborút a Donbaszban, Ukrajnában. Nem, ezt az úgynevezett kollektív Nyugat szította a 2014-es, alkotmányos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés