Előfizetői tartalom

Biden rendeletet adott ki, amivel segítené a nők abortuszát

MTI
Joe Biden amerikai elnök rendeletet adott ki pénteken az abortuszt végeztetni akaró nőknek nyújtandó szövetségi segítségről, miután az amerikai legfelsőbb bíróság két héttel ezelőtt érvénytelenítette a Roe kontra Wade döntést, vagyis a bíróság szövetségi szinten hatályon kívül helyezte az abortuszjogot, lehetővé tette a tagállamok számára, hogy maguk döntsenek arról, betiltják-e az abortuszt.

A hírügynökségek szerint a demokrata párti elnök a pártja nyomására cselekedett. Biden közölte, hogy ennyit tehetett, és tudja, hogy a rendeletnek csak korlátozott hatása lehet. A megoldás az lesz, ha a szavazópolgárok a kongresszusi választásokon biztosítják az abortuszhoz való jogot azáltal, hogy több olyan szenátort választanak meg, aki a választás pártján van a terhességmegszakítás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés