Előfizetői tartalom

Rusvai Miklós: A tünetek alapján nem lehet megkülönböztetni az omikron-fertőzést a nyári náthától

Portfolio
Bár az koronavírus omikron variánsának új változatai gyorsabban terjednek, mint az eredeti változat, a betegség lefolyása sokkal enyhébb - mondta Rusvai Miklós víruskutató az RTL-nek. A szakember hozzátette, hogy a jelenlegi omikron-fertőzést a tünetek alapján nem lehet megkülönböztetni a nyári náthától, vagy egy enyhébb influenzától.

Az omikronnak számos alvariánsa létezik, az alapverziót még tavaly októberben mutatták ki. A BA2-es változat idézte elő a január-februárban tapasztalt járványhullámot, de azóta már új változatok is megjelentek, ilyen a BA4-es és a BA5-ös változat, valamint a különböző mutációkból készült, úgynevezett rekombináns változata az omikronnak, amelyet X-változatnak is neveznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés