Előfizetői tartalom

Cápatámadás-kisokos: így kerülheted el és ezeket teheted

Portfolio
Az elmúlt hetekben több halálos cápatámadás rázta meg a világot, köztük a nyaralni indulókat. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb általános tudnivalókat, illetve az elmúlt évek észleléseit, adatait. A világtrendek és a listák mellett a hozzánk legközelebb eső Földközi-tenger, azon belül is az Adriai-tenger adatait és cápaészleléseit emeltük ki. Hány cápafaj él az Adriai-tengerben? Melyek a legveszélyesebb fajok? Mikor és hol észleltek utoljára cápát, jeleztek cápatámadást Horvátország partjainál? Mennyire számítanak biztonságosnak a horvát partok más tengerekhez képest? Mit tehetünk a cápatámadás elkerüléséért, illetve mit tehetünk egy cápatámadás során? Mutatjuk a szakértői vélemények összefoglalóját!

Cápatámadások 2021-ben 2021-ben világszerte 73 megerősített, nem provokált cápatámadás volt, amely megfelel a legutóbbi ötéves (2016-2020) átlagnak, amely évi 72 esetet jelent. A nem provokált esetek száma azonban jelentősen csökkent 2020-ban, amit a világjárványhoz kapcsolódó lezárásoknak tulajdonít az ISAF. Tavaly 11 cápával kapcsolatos haláleset történt, amelyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés