Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: akár Gripen-vadászgépeket is kaphat hamarosan Ukrajna

Portfolio
A Washington Post értesülései szerint magas rangú amerikai tisztviselők szerdán elismerték: az Egyesült Államok és szövetségesei fontolóra vették azt, hogy vadászgépeket, valamint a használatukhoz szükséges kiképzést biztosítsanak Ukrajnának. A lépés drámaian kiterjesztené a nyugati szerepvállalást az Oroszországgal vívott háborúban.

Charles Q. Brown Jr. tábornok, az amerikai légierő vezérkari főnöke elmondta, hogy tárgyalások folynak arról, miként lehetne megerősíteni az ukrán légierőt, többek között vadászgépekkel. Kijev a háború februári kitörése óta létszámhátrányban van az orosz légierővel szemben és főleg a szovjet-érában gyártott gépekkel repül. Brown szerint a lehetőségek között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés