Előfizetői tartalom

Érik a katasztrófa a világ egyik legnagyobb országában, az esőerdők is halálos veszélybe kerülhetnek

Kiss Csaba
Afrika második legnagyobb területű államában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban egyre jobban elszabadul az erőszak: nemcsak hogy az M23 nevű felkelőcsoport kezdte újra tevékenységét majdnem tíz év után, hanem ráadásul az ország keleti részének lakói az ENSZ-békefenntartókat támadják, mivel szerintük a misszió katonái semmit nem tesznek a békéért. Az összecsapásokban már több mint 20 ember meghalt, köztük három békefenntartó. Eközben Kongó vezetése árverésre bocsájtott harminc kőolaj- és földgázlelőhelyet a Föld egyik legnagyobb esőerdőjét rejtő országban, ami hatalmas környezeti károkkal fenyeget.

Véres múlt A Kongói Demokratikus Köztársaság Afrika második és a világ tizenegyedik legnagyobb területű, illetve 108 milliós lakosságával a világ tizenhatodik legnépesebb állama. Itt található a Föld egyik legnagyobb esőerdője, a felszín alatt pedig értékes ásványi kincsek rejtőznek, amelyekre jelentős bányászat épül. Kongó mégis a világ egyik legszegényebb országa....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái