Előfizetői tartalom

Oroszország aggódik: veszélybe kerülhet a világ nukleáris biztonsága

Portfolio
A Kreml kedden közölte az Egyesült Államokkal, hogy ha nem kezd tárgyalásokba az ÚJ START nukleáris fegyverarzenál-csökkentési szerződés felváltásáról, kifut az időből. Amennyiben a jelenlegi érvényben lévő egyezmény 2026-ban lejár, és nem lesz helyébe lépő szerződés, akkor a globális biztonság meggyengül - számolt be róla a Reuters.

A 2011-ben megkötött ÚJ START-szerződés arra kötelezte az Egyesült Államokat és Oroszországot, hogy korlátozza a telepített interkontinentális ballisztikus rakéták, a tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakéták és a nukleáris fegyverzettel felszerelt nehézbombázók számát. Emellett korlátozta a telepített rakéták és bombázók nukleáris robbanófejeinek darabszámát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés