Előfizetői tartalom

Csúnya lebukás: végig kamuzott és sosem járt Ukrajnában az egyik leghíresebb külföldi önkéntes

Portfolio
Nyom nélkül eltűnt Twitterről a több mint 120 ezer követővel rendelkező „Canadian Ukrainian Volunteer” névre hallgató oldal, melynek kezelője azt állította, hogy egy „különleges mesterlövész-egység” tagja Ukrajnában és rendszeresen posztolt az ottani eseményekről – többnyire más forrásból származó médiatartalmat. Egy ideje gyanítani lehetett, hogy a magát ukrán önkéntesnek valló férfi kamuzik, de hónapokon át sikeresen hülyítette követőit.

Február végén, az Ukrajna elleni invázió kezdetén regisztrálták a „Canadian Ukrainian Volunteer” névre hallgató fiókot Twitteren, melynek kezelője azt állította, hogy egy „különleges mesterlövész-egység” tagja Ukrajnában, ahol az oroszok ellen harcolt. Az „önkéntes” rendszeresen nagyotmondó állításokat posztolt arról, hogy milyen fantasztikus harctéri sikereket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés