vlagyimir-putyin-hszi-csin-ping-peking-kina
Globál

Kína segítségére siet Putyin, ha háború lesz? - Szembeszállna Amerikával a Kreml urának szövetségese

Portfolio
Vlagyimir Putyin segítségére siet Kínának, ha az háborút indít Tajvanért, fogadkozik a befolyásos orosz szenátor és egykori FSZB-tiszt, Vlagyimir Dzsabarov; de Moszkva cserébe számít Kína támogatására az ukrajnai háborúban - számolt be a brit Daily Mail.

Vlagyimir Dzsabarov, az Orosz Föderációs Tanács tagja, a nemzetközi bizottságának elnökhelyettese megesküdött, hogy Vlagyimir Putyin Kína segítségére siet, ha az háborút indít Tajvan miatt. Azonban kijelentette, hogy a Kreml támogatását azzal a feltétellel ajánlja fel, hogy Peking is hasonló módon támogatja Oroszországot Ukrajna esetében.

Nem látok okot arra, hogy megtagadjuk Kína megsegítését

- jelentette ki a politikus.

De szeretném, ha kétoldalú mozgást látnék Kínával. Ez azt jelenti, hogy az együttműködésből nekünk is származnia kéne némi előnynek

- fejtette ki feltételeit.

Putyin és Hszi Csin-ping kínai elnök az elmúlt években látszólag szoros kapcsolatokat ápolt, de Moszkvában aggodalomra ad okot, hogy Peking eddig nem volt hajlandó nyíltan támogatni a Kreml február 24-én indított háborúját.

A politikus megszólalására a Kína és Tajvan közötti feszültségek fokozódása közepette került sor, miután Nancy Pelosi amerikai házelnök bejelentés nélkül diplomáciai látogatást tett az önigazgatású szigeten, amelyet Peking sajátjának vall.

Putyin közeli szövetségese, Dzsabarov világossá tette, hogy Oroszország kész támogatni Kínát bármilyen konfliktusban a vitatott Tajvan szigetével kapcsolatban.

Ez a lépés megerősítené Oroszország Nyugat-ellenes szövetségét - tette hozzá a brit lap.

Meggyőződésem, hogy ebben az esetben Kína bizonyos segítséget remél Oroszországtól... mert Kína számára nehéz lesz szembeszállni az Egyesült Államokkal Oroszország támogatása nélkül

- vélekedik az orosz politikus.

Néha ez a szerencse játéka, és egy konfliktus nagy háborúvá fajulhat. De úgy gondolom, hogy Kína ebben az értelemben nagyon óvatosan, nagyon visszafogottan viselkedik, miközben folytatja védelmi potenciáljának kiépítését

- zárta Dzsabarov.

A 69 éves orosz törvényhozó és volt FSZB-tiszt 2018-ban Putyin elnöki rendeletének köszönhetően megkapta a tekintélyes Alekszandr Nyevszkij-rendet "az orosz államiság megerősítésében nyújtott szolgálataiért".

Címlapkép: Hszi Csin-ping kínai elnök (j) fogadja orosz hivatali partnerét, Vlagyimir Putyint Pekingben 2022. február 4-én. Putyin a 2022-es pekingi téli olimpia hivatalos megnyitójára érkezett a kínai fővárosba. Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin

tőzsde részvény
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító
cser-palkovics andras
zaporizzsjai-atomeromu-ukrajna
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
ukrajna háború